Nut en noodzaak van omscholing

Banen komen en gaan. De automatisering neemt over. Oef dat doet pijn. Tijd voor omscholing.

Iedereen heeft het over de krapte op de arbeidsmarkt. De werkloosheid is gedaald tot een ongekend laag niveau. De pool van beschikbare kandidaten bestaat meer en meer uit kandidaten die niet meer kunnen of willen werken in hun eigen branche. Automatisering maakt meer plaats voor robots en minder plaats voor mensen. Sommige kandidaten bereiken een bepaalde leeftijd waarop je opeens niet meer wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Best gek toch? Iemand met al 40 jaar expertise die alleen vanwege zijn grijze haren aan de kant wordt geschoven.

Banen komen en gaan. De automatisering neemt over. Mensen worden oud. Oef dat doet pijn. Tijd voor omscholing. Kandidaten moeten geschikt gemaakt worden voor de juiste functie. Benut die krapte op de arbeidsmarkt om jouw kandidaten op te leiden en te binden. En dan word je ook nog eens een aantrekkelijke werkgever.

Aanpak

Recruitment & Development Rebel Eva gaat elk kwartaal langs bij haar flexrebels. Gedeeltelijk om even te chillen met de flexrebels maar natuurlijk ook om te kijken hoe het nu écht gaat en of er baat is  bij scholing.
Er wordt niet in het wilde weg opgeleid natuurlijk. Er moet een duidelijk doel voor ogen zijn en er wordt gericht opgeleid voor een functie die onze opdrachtgever open heeft staan. En of dat nou een opleiding op maat is voor een individuele flexrebel of een grootschalige scholing voor statushouders, als het maar een doel heeft en iedereen geld kan verdienen.

Opleiding

Als er bij de flexrebel behoefte is aan opleiding, dan gaan we kijken wat er mogelijk is. Voor de flexrebels met een niet al te lange spanningsboog is er Goodhabitz. Geen lange opleiding, maar een korte online training: to the point en een overdosis aan flashy animaties. Een andere optie is dat we onze eigen Education Rebel Ron inzetten. Of we zetten een partner in die een specifieke opleiding biedt waar zowel onze opdrachtgever als de flexrebel als Career Rebels baat bij heeft, triple win dus.

Ervaring

Taxichauffeur Gerrit kan hierover meepraten. Na vele omzwervingen en autoritjes raakte hij in contact met Career Rebels. Wat bleek? Gerrit is hartstikke goed met ouderen, dienstverlenend en houdt van autorijden. Een omscholing et voilà, nu rijdt Gerrit zijn eigen taxiritten.

Heb jij na het lezen van deze blog over omscholing nog vragen of opmerkingen? Schroom dan niet en bel, DM of mail ons direct om meer te weten te komen!

Facts & StoriesBeroepskeuzetest