HAPPY AT WORK!

De week van het werkgeluk

Het is de week van het werkgeluk (21 - 27 sept)! Ben je gelukkig op je werk, dan heeft dat veel impact op de rest van je leven. Gelukkige mensen zijn gezonder, vitaler, socialer en succesvoller! Ook zijn gelukkige rebels meer betrokken, productiever, coöperatiever, creatiever en innovatiever. Ze zijn minder vaak ziek en hebben minder kans op een burn-out. Een hoop woorden die goed klinken. Maar waar gaat werkgeluk precies over?

Werkgeluk gaat over het doen van betekenisvol werk, goede (werk)relaties, ontwikkeling en vooral… plezier maken! Doen wat je leuk vindt en daarin de beste, en uiteraard rebelste, versie van jezelf zijn. Met zijn allen kunnen we zorgen voor een fijne werkomgeving waar we vol plezier aan onze ambities kunnen werken. Met waardering, positieve feedback, toffe uitdagingen, vertrouwen, betekenisvolle resultaten en eigen verantwoordelijkheid kunnen we er samen voor zorgen om werkgeluk de normaalste zaak van de wereld te maken!

Letssss go rebels! Op naar een week vol behaalde doelen, succesvolle ideeën en vooral veel werkplezier!

7 ingrediënten voor werkgeluk

1. Communiceer open en duidelijk. Want dat maakt je werkrelaties makkelijker. Spreek problemen en irritaties snel uit, zodat er niets gaat broeien.

2. Wees zuinig met labels. Soms moet je dingen doen die je minder leuk vindt. Wat zou er gebeuren als je daar minder oordelend tegenover zou staan? Bekijk je werk neutraler, plak minder ’fijn’ en ’stom’ -labels. Al met al wordt het leuker.

3. Focus op tijdsduur. Zie je toch op tegen een taak? Denk dan niet aan hoe vervelend je deze vindt. Maar kijk hoeveel tijd het kost. Stomme klusjes worden tijden lang vooruitgeschoven, terwijl ze al binnen 30 minuten gefikst hadden kunnen zijn.

4. Geef je grenzen aan. Hoe je behandeld wordt op de werkvloer, dat kan je voor een belangrijk deel zelf beïnvloeden. Onder andere door: te doen wat je zegt. En door te zeggen wat je nu, niet of later doet.

5. Verdoe je tijd niet met jaloezie. Ieder mens heeft een unieke mix van talenten, interesses en vaardigheden. En ook jij bent weer beter in bepaalde dingen dan iemand anders. Ga er bewust mee om en geniet ervan.

6. Voorkom burn-out en overspannenheid. Luister niet alleen naar wat het werk eist, maar ook naar wat je lichaam vraagt.

7. Stop met multitasking. Wie multitaskt, voelt zich sneller gestrest en is uiteindelijk minder productief. Doe één ding tegelijk met volledige aandacht. Zo bespaar je energie of ervaar je zelfs ontspanning.

Bronnen:

https://weekvanhetwerkgeluk.nl/werkgeluk-manifest/

http://ciep.com

Facts & StoriesBeroepskeuzetest