Discriminatie?! What's that?

Discriminatie?! What’s that?

Wij zijn tegen discriminatie! Eigenlijk gek dat je dat vandaag de dag nog steeds hardop moet uitspreken. Je zou toch verwachten dat in een land waar zoveel mensen wonen van diverse afkomst en culturen dit niet meer zo aan de orde van de dag zou zijn? En om heel eerlijk te zijn staan wij er zelf helemaal niet zo vaak bij stil. Als we om ons heen kijken binnen ons rebelse top team hebben we ons eigenlijk nooit beseft dat wij een heel diverse samenstelling hebben. En nu we ons er wat verder in verdiept hebben zijn we daar ook echt enorm trots op!

Want wat blijkt… Discriminatie op de arbeidsmarkt is nog steeds aan de orde van de dag in Nederland. In een artikel in het AD wordt verwezen naar een onderzoek waaruit blijkt dat je als sollicitant met een niet-westerse migratieachtergrond tot wel 40% minder kans hebt om een reactie te krijgen op je sollicitatie dan iemand met een Nederlandse achtergrond. Zijn wij binnen Career Rebels dan echt zo anders dan andere bedrijven? Is het ons rebelse karakter waardoor wij het toch anders doen dan de rest?

Begin 2019 hebben wij binnen Career Rebels (toen nog HR Via Care) besloten om niet meer met cv’s te werken. Insteek hiervan is dat wij niet geloven dat de resultaten behaald in het verleden garantie bieden voor de toekomst. Wie ben je? En wat kan je? Waar wil je naartoe in je carrière? Dat zijn de vragen die volgens onze visie belangrijk zijn! Waar je vandaan komt? Hoe je eruit ziet? Of hoe oud je bent? Dat zijn zaken die er niet toe doen, en al helemaal niet bepalen hoe goed je binnen een team zal passen of dat je het werk wel of niet goed uit kunt voeren! Maar nu we erover nadenken is dit ook een goede tool om ‘onbewuste’ discriminatie tegen te gaan. Wij houden er in ieder geval aan vast omdat het voor ons tot nu toe alleen maar tot positieve resultaten heeft geleid!

Omdat blijkt dat het toch nodig is hebben we besloten een officieel Antidiscriminatiebeleid op te stellen. Zodat voor eens en altijd duidelijk is dat wij tegen alle vormen van discriminatie zijn! Voor ons heel vanzelfsprekend en zonder verassingen maar indien je er toch benieuwd naar bent kun je het document hier terugvinden!

Facts & StoriesBeroepskeuzetest