Zadkine X Career Rebels

“The personal brand links your passions, your key attributes and your strengths with a value proposition, making clear what differentiates you from others.”


Wij zijn Career Rebels
Zadkine X Career Rebels
Waarom is personal branding belangrijk?<br />

Waarom is personal branding belangrijk?

Doordat je met een personal brand duidelijk uitdraagt wie je bent, zal je (sneller) de juiste dingen aantrekken in je leven (zoals opdrachten, banen, baanpromoties, maar ook in het persoonlijke leven; de juiste vrienden/partners).

Door middel van een persoonlijk merk kun je jezelf onderscheiden van je concurrenten en je zichtbaarheid vergroten. Je kunt positief opvallen binnen de grijze massa. Dit is natuurlijk wat je wilt, want in de overvloed aan keuzes kiezen werkgevers en opdrachtgevers voor de persoon die hen het meest aanspreekt.

Daarnaast is het verdiepen in je brand een goed moment om te ontdekken wie je diep van binnen bent, en waarom je de dingen doet die je doet. Het helpt je om jouw purpose, persoonlijkheid, talenten, waarden en meningen te verpakken tot een geheel. Dit geeft je zelfvertrouwen een flinke boost!

Iedereen heeft een kleur! Welke kleur ben jij?


Wat is jouw persoonlijkheid:

Vul je e-mailadres van school in aan het einde!
Here we go!
  • Personal Branding
  • Vanuit de binnenkant
  • Naar de buitenkant

Dit ben ik!

Personal branding gaat dus over het ‘vermarkten’ van jezelf, maar dan wel op een authentieke/ originele manier. Een persoonlijk merk bestaat namelijk uit de echte jij:

📢 Jouw drijfveren
📢 Persoonlijkheid

Het is daarom erg belangrijk dat je jouw brand van binnen naar buiten ontwikkelt.

Een succesvol merk betekent vaak:

📢 Meer zelfkennis 📢 Een positieve ‘groeimindset’ 📢 Meer voldoening en zingeving 📢 Een gezonde dosis zelfvertrouwen 📢 100% jezelf kunnen/durven zijn 📢 Meer persoonlijke doelen behalen 📢 Betere zichtbaarheid 📢 Je gunfactor vergroten 📢 Groei in inkomsten 📢 Meer positieve impact maken

Heb jij er wel eens bij stil gestaan: Kan en durf jij jezelf 100% te vertrouwen?

Waarom is personal branding juist nu zo’n trend?<br />

Waarom is personal branding juist nu zo’n trend?

📢 In het huidige internettijdperk zijn een online imago en reputatie enorm belangrijk. Recruiters, werkgevers, potentiële klanten en opdrachtgevers zijn allemaal online aanwezig en ze zullen in de meeste gevallen eerst Google raadplegen voordat ze contact met je zullen leggen.

📢 De arbeidsmarkt is aan flink het veranderen. Vroeger werkte je je hele leven bij één bedrijf, maar tegenwoordig is jobhoppen de nieuwe ‘standaard’. Ambitieuze millennials hebben de behoefte om zichzelf te blijven ontwikkelen en hun netwerk uit te breiden.
Er is een flinke groei in het aantal zelfstandige ondernemers en daarom is strategisch merkdenken een onmisbare skill geworden om jezelf te kunnen onderscheiden van je concurrenten.

📢 In deze betekeniseconomie gaat de menselijke behoefte aan zingeving (purpose) en betekenisvol handelen een steeds grotere rol spelen. Om nieuwe klanten aan je te kunnen binden zal je vanuit jouw drijfveren een sterk en authentiek verhaal moeten vertellen waarmee je doelgroep zich kan identificeren.

Als je daarin slaagt, creëer je een sterk en onderscheidend personal brand en ga je merken dat de juiste werkgevers, klanten of opdrachtgevers op je pad zullen komen.

Time for some action!


Rebel, set... GO!

Swipe naar beneden voor de opdracht!
🥁 Opdracht!

🥁 Opdracht!

1. Schrijf 5 eigenschappen* van jezelf op. Denk hier goed over na!

2. En schrijf eens 3 dingen op, waar je super goed in bent!

* En wat is nou ook alweer een eigenschap? Een eigenschap of kenmerk is een verschijnsel dat typisch is voor een bepaalde persoon, voorwerp of zaak.

3. Laat iemand anders 5 eigenschappen over jou opschrijven! Kom dat overeen? Of is het anders? en kent/ herkent de ander ook jouw 3 eigenschappen waar je super goed in bent?

Een voorbeeld:
Eigenschappen:
– Sociaal
– Leergierig
– Creatief
– Eigenwijs
– Energiek

Waar ben ik goed in (bijvoorbeeld hobbies, sporten, etc.):
– Voetbal
– Tekenen
– Fietsen repareren

4. Kies nu 3 eigenschappen (van de 5) die overeenkomen met de anderen. Heb jij eigenschappen in het lijstje die heel persoonlijk zijn, en totaal verschillen van je medestudenten? Ja? Welke zijn dat?

5. Stel je voor… Social media is de enige manier om te kunnen communiceren en te solliciteren:
Welk Social media kanaal zou jij gebruiken als je jezelf moest promoten om te solliciteren en waarom?

Tot slot:

6. Film je mini pitch van ongeveer 1 minuut waarin jij jezelf voorstelt met die 3 eigenschappen. (Gebruik je telefoon) Let op: Begin met een mini intro over jezelf, voor je de pitch start!

Zorg ervoor dat je goed je best doet, want de winnaar ontvangt van ons… Het Zadkine x Career Rebels prijzen pakket!

Verstuur!

Stuur je antwoorden van deze Zadkine x Career Rebels MBO special en een mini pitch (als bijlage) naar [email protected]